Συχνές Ερωτήσεις

1.Τι είναι μαζική αποστολή sms ;
Είναι η δυνατότητα αποστολής ενός κειμένου, το οποίο μπορεί να αποσταλεί από τον υπολογιστή σας σε όσα κινητά τηλέφωνα επιθυμείτε. Την υπηρεσία αυτή την συναντάτε πολύ συχνά με την αγγλική ορολογία που είναι bulksms.

2.Πως μπορώ να κάνω δημιουργία νέου λογαριασμού;
Στην αρχική σελίδα υπάρχει η επιλογή Εγγραφή/Είσοδος μέλους. Συμπληρώνετε με προσοχή τα στοιχεία που υπάρχουν στην φόρμα, βάζοντας σαν username το επιθυμητό όνομα αποστολέα. Θα σας αποσταλεί μέσα σε λίγα λεπτά e-mail που θα σας ζητά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Κάνετε login & είσαστε έτοιμοι να στείλετε SMS.

3. Σε περίπτωση που ξεχάσω το password τι μπορώ να κάνω;
Κάνετε ανάκτηση Κωδικού (κλικ στο «ξέχασα τον κωδικό μου»).

4. Πως μπορώ να δημιουργήσω μια ομάδα;
Από την μενού Επιλογές επαφών πατάτε Προσθήκη Ομάδας, έπειτα δίνετε το όνομα που θέλετε στην ομάδα και πατάτε ‘Προσθήκη’.

5. Πώς εισάγω τηλέφωνα μαζικά;
Αυτό γίνεται με κλικ σε μια Ομάδα & επιλογή ‘Προσθήκη μέλους από αρχείο .txt ή .xls’

6. Τί πρέπει να προσέχω στο Αρχείο;
Πρώτον, να έχει λατινικούς χαρακτήρες το όνομα του αρχείου, δεύτερον τα τηλέφωνα να είναι σε απλή μορφή (69……. κι όχι πχ 3069… ή +3069… ή +003069… κοκ). Προτιμήστε το .txt αρχείο αντί του .xls, ιδίως εάν έχετε μόνο τηλέφωνα κι όχι ονόματα. Τούτο διότι τα αρχεία .xls συχνά έχουν σύνθετη κωδικοποίηση & υπάρχουν προβλήματα στο ‘ανέβασμά’ τους γενικά σε web εφαρμογές.

7. Πώς να εισάγω μια μεμονωμένη Επαφή;
Σε μία ομάδα, πηγαίνετε Προσθήκη επαφής, συμπληρώνετε τη φόρμα (απαραίτητα το κινητό & προαιρετικά το όνομα) και πατάτε Υποβολή.

8. Πως μπορώ να στείλω SMS;
Απλή Αποστολή sms: Από το μενού Επιλογές Μηνυμάτων πατάτε Αποστολή Μηνύματος, συμπληρώνετε σε κάθε πεδίο 1 αριθμό κινητού, πατάτε Eπόμενο Bήμα & επιλέγετε το όνομα αποστολέα, πληκτρολογείτε το κείμενό σας στη φόρμα και πατάτε Αποστολή Sms.
Mαζική Αποστολή sms: Από την μενού Επιλογές Μηνυμάτων πατάτε Αποστολή Μηνύματος, επιλέγετε την ομάδα ή τις ομάδες που έχετε δημιουργήσει, πατάτε Eπόμενο Bήμα, επιλέγετε το όνομα αποστολέα, πληκτρολογείτε το κείμενό σας στη φόρμα και πατάτε Αποστολή Sms.

9.Μέχρι πόσα sms μπορώ να στείλω με το πάτημα ενός κουμπιού;
Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό της αποστολής των μαζικών sms.

10. Τι μέγεθος μπορούν να έχουν τα μηνύματα μου (sms);
Τα μηνύματα σας μπορούν να έχουν μέγεθος μέχρι και 160 χαρακτήρες (1 SMS). Πληκτρολογώντας το μήνυμά σας στην φόρμα μπορείτε να ελέγχετε τον αριθμό των χαρακτήρων, επομένως και τον αριθμό των SMS.

11. Τι είναι το όνομα αποστολέα;
Είναι το όνομα το οποίο εμφανίζεται στο κινητό του παραλήπτη σαν αποστολέας του μηνύματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 11 χαρακτήρες (γράμματα)   ή και αριθμοί συνδυαστικά. Δε χρησιμοποιούνται ελληνικοί χαρακτήρες.

12. Μπορώ να έχω αναφορά παράδοσης των sms που στέλνω;
Από το μενού Επιλογές Μηνυμάτων πατάτε Αναφορές Παράδοσης.

13.Τι είναι οι αναφορές παράδοσης;
Αναφορές παράδοσης είναι στατιστικά στοιχεία, τα οποία μας δείχνουν αν τα sms: Α. Παραδόθηκαν στους παραλήπτες. Β. Εκκρεμεί η παράδοσή τους εξαιτίας διαφόρων λόγων (π.χ. κλειστό κινητό ή εκτός δικτύου κ.λ.π.). Γ. Απέτυχε η παράδοση τους (κατά πάσα πιθανότητα λάθος κινητό ή ανύπαρκτος αριθμός).

14. Έχει πραγματική σχέση ο χρόνος παράδοσης των sms στους παραλήπτες με τον χρόνο που εμφανίζεται στην αναφορά ότι τα sms παραδόθηκαν;
Όχι, και αυτό γιατί, ενώ τα sms παραδίδονται σχεδόν ακαριαία (900-1.800 sms/λεπτό), οι αναφορές ότι παραδόθηκαν μπορεί να καθυστερήσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως και αρκετό χρόνο. Αυτό εξαρτάται από τα κέντρα λήψης και διαβίβασης των sms των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, από το συνολικό αριθμό των αποστελλόμενων sms, καθώς και από μία σειρά άλλους λόγους. Το ότι καθυστερεί να εμφανιστεί η αναφορά ότι ένα sms παραδόθηκε, μπορεί να το έχετε παρατηρήσει και όταν στέλνετε sms από το κινητό σας σε άλλο κινητό, παρά το γεγονός ότι το sms μπορεί να παραδόθηκε άμεσα. Εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε τα παραπάνω, αρκεί στην ομάδα, που θέλετε να στείλετε το sms, να συμπεριλάβετε και κάποιο δικό σας κινητό, για να είστε σε θέση να δείτε τον πραγματικό χρόνο παράδοσης του sms.

15. Τι πρέπει να προσέξω στην αποστολή sms όταν το κείμενο που θέλω να αποστείλω περιλαμβάνει και σύμβολα (π.χ.το σύμβολο του ευρώ, της παρένθεσης, του θαυμαστικού κ.λ.π.);
Πάντα πριν κάνετε την μαζική αποστολή sms ενός κειμένου που περιλαμβάνει σύμβολα θα πρέπει να κάνετε μία δοκιμαστική αποστολή σε ένα δικό σας κινητό για να δείτε τον ακριβή αριθμό των χαρακτήρων του sms, γιατί αρκετά σύμβολα αντιστοιχούν σε 2 ή 3 χαρακτήρες αντί σε 1 που αντιστοιχούν τα γράμματα και οι αριθμοί.

16. Μπορώ να κάνω προγραμματισμένες αποστολές sms;
Μπορείτε να κάνετε προγραμματισμένες αποστολές sms τόσο σε ολόκληρη τη λίστα σας ή σε κάποιες ομάδες που έχετε δημιουργήσει. Περισσότερες πληροφορίες στο μενού ‘Προγραμματισμένη Αποστολή sms’.

17. Πως μπορώ να αγοράσω sms;
Μπορείτε να αγοράσετε μηνύματα με κατάθεση του αντίστοιχου ποσού σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή και με άλλους τρόπους. Δείτε τη σχετική καρτέλα Τρόποι πληρωμής.

18. Μέχρι πότε πρέπει να στείλω τα sms που έχω αγοράσει;
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την αποστολή των SMS, επομένως μπορείτε να τα στείλετε όποτε επιθυμείτε.

19. Μπορώ να έχω τιμολόγιο/απόδειξη για τις αγορές μου;
Με κάθε αγορά SMS εκδίδουμε απόδειξη ή τιμολόγιο στα στοιχεία στα οποία επιθυμείτε και σας αποστέλλεται με email εντός ολίγων ημερών από την ημέρα της συναλλαγής.

20. Πώς μπορώ να έχω υποστήριξη;
Παρέχουμε υποστήριξη μέσω e-mail ή τηλεφωνικά ή μέσω videocall κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Τα αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε στο link ¨’Επικοινωνία’.